vakantiepark in natuurpark

Grenzend aan een natuurpark in Nederland kregen we de vraag om een hedendaagse inplanting in harmonie met de natuur te voorzien voor 135 vakantiehuisjes. We opteerden om het terrein niet op te delen in stukken, waarbij iedere eigenaar op zijn beurt afschermt met hagen of schuttingen. De units werden ontworpen met een duidelijk openheid naar zuid-westelijke richting, maar met gesloten noordoostelijke gevels. Door de positie en vorm van de woningen kan er in combinatie met terreingroen gezorgd worden voor een gevoel van privacy zonder dat de openheid van het park wordt beknot.
Een variatie aan atypische gevelmaterialen als diagonaal blokprofiel in thermisch behandeld naaldhout, multicolor leien, zinken losanges of verkoolde gevelbeplanking geven de units karakter.

madonnadreef schoten

Mid-century modern geïnspireerde woning met praktijkruimte. Gelijkvloers in ter plaatse gestort beton met plankenbekisting. Uitkragingen zorgen voor interessante binnen-buiten grenzen en vormen plaatselijk een overdekt terras.
De gelijkvloers is op verschillende passen voorzien. De inkomzone heeft een beperkte vrije hoogte zodat het gevoel van ruimtelijkheid versterkt wordt wanneer men via de trapjes naar de leefruimtes gaat.
Ook de praktijkruimte aan de straatzijde ligt verzonken zodat een ongehinderd doorzicht bekomen wordt naar het achterliggend groen.
De bovenbouw is een houtskelet met cellulose-isolatie en een thermowood blokprofiel gevelbekleding. De raamkaders komen tot aan de dakrand, zodat het dikke dakpakket niet voelbaar is in het gevelbeeld.
Hierdoor verkrijgt men een verlichting van het volume.

Interieur in samenwerking met Ververs & Van Impe.

school zomergem

Nieuwbouw uitbreiding van de basisschool Sint-Martinus te Zomergem.
Door de specifieke buitenvorm werd de binnencirculatie beperkt, tegelijkertijd geeft de vorm de mogelijkheid om de klaslokalen van meer daglichttoetreding te voorzien.
Doorgedreven isolatie, ventilatie met warmterecuperatie, gepolierde betonvloeren met vloerverwarming maakt dit gebouw een waardige school van morgen.

Uitvoering en stabiliteit in samenwerking met OSQB.

edmond de coussemaekerstraat antwerpen-linkeroever

Renovatie van modernistische woning aan het meer galgenweel Antwerpen-linkeroever. De woning wordt voorzien van hedendaagse technieken en een uitbouw op de gelijkvloers. Het bestaande terras werd vervangen en vergroot met een vormelijke referentie naar de waterlijn.

Interieur in samenwerking met pinkeye.

de blauwe halte boom

De bestaande site vormt de fietsverbinding tussen het jaagpad langs de Rupel en het recreatief domein “de schorre” te boom.
In de bouwvallige restanten van de ringoven met schouw wordt een restaurant/cafe voorzien met groot terras. De zitbanken van het terras worden voorzien op de oude fundamenten van het verdwenen deel van de ringoven. Op die manier herstellen ze visueel de vorm van oorspronkelijke ringoven, en brengen ze de functie van de ringoven tot leven.
Aan de Rupelkant is er een nieuwbouw met toeristisch onthaal. De eigenzinnige materialisatie van de kopse gevels in recuperatie-metselwerk in diagonaal verband vestigt de aandacht op de bakstenen en hun historisch belang voor deze plaats.
De multifunctionele zaal van de nieuwbouw herbergt een collectie aan waardevolle wielersport-items.

Museale inrichting in samenwerking met Exponanza.
Uitvoering en stabiliteit in samenwerking met OSQB.
Omgevingsaanleg in samenwerking met Antea group.

Project in ontwerpfase.

oudekerkstraat antwerpen

De typische gesloten achterbouw bij dit herenhuis verhinderde de lichttoetreding in de woning.
De achterbouw werd volledig afgebroken en grote wit-betonkaders werden tussen de scheimuren opgehangen.
Door de diepte van de kaders kon het glas tot aan de scheimuren reiken, waardoor de woning nu baadt in het licht.
Onbehandelde afromosia schuiframen zorgen voor een mooie materiaalcombinatie met het beton.